Rezultatele căutării

Pasi importanti in vanzarea locuintei achizitionate prin programul „Prima Casa”

Postat de pe
0

Poți să primești acordul pentru înstrăinarea locuintei achizitionate prin programul “Prima Casa” . Acesta este eliberat de Ministerului Finanțelor Publice, Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica   in termen de 30 de zile de la transmiterea solicitarii.

Conditia este ca aceasta solicitare sa fie formulata la 5 ani de la acordarea creditului. Aceasta conditie speciala este inscrisa si in Cartea Funciara. In plus acordul este valabil in conditia achitarii integrale a creditului.

Cu acest acord mergi la reprezentantii  finantatorului, bancii creditoare pentru ca este nevoie si de acordul lor. Din fericire nu dureaza mai mult de 3-4 zile.

Daca vanzatorul are posibilitatea achitarii integrale a creditului atunci banca ridica interdictia de vanzare si se poate realiza vanzarea.

Daca vanzatorul nu poate achita suma datorata bancii din surse proprii, aceasta este achitata de cumparator si  partea ramasa merge catre vanzator.

In cazul in care cumparatorul achita  pretul locuintei prin credit, Ministerul isi exprima acordul pentru ridicarea temporara a interdictiei de grevare ,in vederea inscrierii unei noi ipoteci in favoarea finantatorului care acorda creditul.

Normele pentru implementare a programului “Prima Casa” sunt in HG nr.717/2009.

 

Comparați ofertele